Един от най-добрите баскетболисти на ЦСКА Москва Матияж Смодиш сподели преди първия полуфинал от Евролигата, че отборът му няма да прави специални планове за мача с Барселона. Московските „армейци” и испанския гранд се изправят утре в Берлин в първа среща от Финалната четворка на най-силния европейски клубен турнир. Двубоят е от 19 часа българско време, а след него ще играят и Олимпиакос-Панатинайкос.

Ето какво сподели Смодиш преди мача с Барса: „Ще подходим към този мач както към всеки друг, като към мачовете от редовния сезон. Ще се постараем да внимаваме за детайлите, за малките неща, които могат да ти спечелят мача.”

„Ще е труден мач откъдето и да го погледнем. Барселона има много голям състав, играе на много високо темпо, това ще е проблем за нас. Те са най-добрият отбор що се отнася до атаката в момента в Евролигата, но се надявам да ги удържим. Трябва да ги спрем, като забавим малко играта им, трябва да използваме шансовете си. Мисля, че малките детайли, като борбите, овладяването на повече топки, което ще ни донесе успех,” обясни словенският национал.

„Разбира се, с всяка година цениш повече това, че си стигнал дотук, защото знаеш, колко е трудно. С всяка година става все по-трудно. Особено, когато печелиш непрекъснато,” каза Смодиш.

Според Матияж, всички мразят ЦСКА, защото побеждава наред. „Знаем, че всички ще са срещу нас утре. Когато печелиш непрекъснато, ставаш антипатичен отбор, отбор, който всеки иска да победи. Оценявам го и поради факта, че сменихме почти целия си отбор, но все пак успяваме да се задържим на върха. Чудесно е, че сме тук, ще направим най-доброто, и каквото стане,” завърши крилото на настоящия европейски клубен шампион.