Победата на баскетболния Левски Лукойл над финландския Катая в турнира ФИБА Къп във вторник вечер бе изгледана от ръководните фактори на двата баскетболни клуба с името Левски – Юлия Боянова, шеф на БК Левски и Валентин Златев, генерален директор на Лукойл България и Тодор Стойков, президент на баскетболния Левски Лукойл.

Още в началото на годината Валентин Златев изяви желание да проведе разговори с Юлия Боянова и да събере школата на "сините" и представителния отбор под една шапка.

Явно има развитие в осъществяването на този проект, щом е факт затоплянето в отношенията, след като страните седнаха заедно в ложата на зала "Универсиада", в компанията на президента на БФБаскетбол Георги Глушков.

Юлия Боянова и Валентин Златев

източник: LAP.bg

В момента БК Левски развива детско-юношеска школа, където тренират много деца в различни възрасти, но няма представителни мъжки и женски отбори.

Очаква се в близкото бъдеще да се разбере ще има ли обединение на Левски Лукойл и БК Левски, което да даде отговор и на въпроса на част от привържениците на Левски защо има два клуба с името Левски.

Третият мач на Левски Лукойл от ФИБА Къп е на 31 октомври - отново домакинство срещу Арис Солун в зала "Универсиада" от 19:00 часа.