Българският шампион Левски Лукойл победи гостуващия Катая (Финландия) в среща от група "G" на турнира по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА Европа. С успеха възпитаниците на Константин Папазов продължават да бъдат лидери във временното класиране с пълен актив от 4 точки.

"Сините" направиха две силни серии в мача, които помогнаха за крайния успех. Първата от тях дойде в края на първата четвърт, когато за три минути след 13:1 Левски Лукойл дръпна с 28:19, а до почивката поддържаше аванс от десетина точки.

Втората на практика предреши срещата, след като софиянци не допуснаха кош в първите 7:38 минути на третата четвърт, а в същото време вкараха 16 точки, с което поведоха с 67:41. До края двубоят се доиграваше, като отпускането в редиците на домакините позволи на Катая да направи серия от 15:3 в последните три минути, с което да намали драстично изоставането си.

Калоян Иванов беше най-полезен за българите с 20 точки и 13 борби, Патрик Рембърт завърши с 19 точки, Деян Иванов добави 15 точки и 13 борби, а Божидар Аврамов също се отличи с "дабъл-дабъл" с 14 точки и 10 асистенции, като добави и 7 борби.

За финландците Илари Сепеле беше най-добър със 17 точки, 6 асистенции и 4 борби. /БТА