Спортният директор на Балканската лига по баскетбол Шай Щрикс изрази своята увереност, че мачовете от Финалната четворка тази година ще са също толкова оспорвани и интересни, колкото и срещите от редовния сезон на регионалната надпревара.

„Преди всичко искам да поздравя четирите отбора, които се класираха за Файнъл Фор 2014. Вярвам, че това наистина са четирите най-добре представящи се тима през този сезон, като в същото време не искам да подценявам или да обиждам останалите участници, защото всъщност всеки един от тях можеше да бъде част от финалната четворка. Сезон 2013/2014 се получи изключително вълнуващ, пълен с много силни мачове и буквално до последния момент нищо не бе решено. Всеки се бори с всичко, което имаше, за да бъде по-добър и да печели, но за съжаление има само четири места на Файнъл Фор, а тази година те са заети, от тези, които се показаха като най-добри - Сигал Прищина, Левски, Балкан и Галил Гилбоа“, заяви спортният директор на Балканската лига по баскетбол Шай Щрикс.

„Дълбоко съм убеден, че както през цялата година всеки един мач бе сърцераздирателен и оспорван до самия край, така и последните четири двубоя от сезона също ще бъдат толкова вълнуващи, емоционални и с баскетбол на високо ниво. Сигурен съм, че Файнъл Фор 2014 ще покаже на феновете и обичащите баскетбола възможно най-доброто и ще им позволи да изживеят истински баскетболен спектакъл“, коментира още Щрикс.