Ръководството на Балканската лига по баскетбол избра домакин на Файнъл Фор 2014 да бъде град Прищина в Косово, с клуб домакин Сигал Прищина. Решението бе взето, след като внимателно бяха разгледани двете официални заявки, които пристигнаха до крайния срок -10 април от Левски и Сигал Прищина. Шампионът в БИБЛ Галил Гилбоа не подаде заявка. Балкан също не подаде заявка за домакинство на Файнъл Фор 2014, съобщават от БИБЛ.

"Ръководството на лигата имаше две срещи с кмета Георги Георгиев, тъй като новата зала е собственост на Община Ботевград, и посети новопостроената „Арена Ботевград“ няколко пъти след нейното откриване, за да провери възможностите й и при какви условия там да бъде организиран Файнъл Фор 2014. Все пак, тази седмица бе получена оферта за наем на съоръжението от Община Ботевград, която обаче бе доста неприемлива с условия и задължения, които не се отнасят към организацията на нито едно спортно състезание в днешно време и Лигата не може да ги приеме. Балкан се класира за Файнъл Фор, но въобще не изпрати официална заявка и поради това опцията за град Ботевград отпадна", се казва още в съобщението.

"Въпреки че Левски има юбилей тази година - 100 години от основаването на клуба, за което Балканската лига ги поздравява и им пожелава още 100 години, в които да правят феновете си щастливи и горди, клубът вече бе домакин на Файнъл Фор преди четири години в София. Файнъл Фор 2013 също се проведе в България и ръководството на Балканската лига счита, че когато има заявки от други държави и отбори, които изпълняват всички изисквания, те трябва да бъдат уважени и с приоритет. Сигал Прищина изпрати по-професионална и по-добра оферта, която покрива всички изисквания за организиране на Файнъл Фор в Балканската лига и поради това тяхната добра работа бе наградена", обявиха от Балканската лига.