Шампионът в Евролигата по баскетбол за мъже Реал Мадрид се класира за финалната четворка за трета поредна година. В Атина "кралският клуб" се наложи с 89:82 над Панатинайкос и спечели четвъртфиналната серия с 3:0 победи.

Играчите на Пабло Ласо изоставаха на почивката с 36:41, но през второто полувреме бяха по-добрият отбор на паркета и се класираха за общо десети път за "Файнъл Фор", откакто този формат на турнира бе въведен през 1988 година.

Аржентинският гард Факундо Кампацо бе над всички за победителите с 16 точки и 10 асистенции, а още 16 точки прибави Руди Фернандес.

За Панатинайкос, който и през миналия сезон отстъпи на Реал на тази фаза от турнира, Ник Калатес завърши със 17 точки, а 16 прибави Мат Лойески.

Първенецът от редовния сезон Фенербахче поведе с 2:1 успеха срещу литовския Жалгирис след 66:57 в третия мач от серията в Каунас.

Жалгирис водеше с 3 точки до почивката при 34:31, но турският тим показа изключителна игра в защита през второто полувреме и заслужено обърна хода на срещата.

Успехът доближи играчите на Желко Обрадович на само една победа от класиране за финалната четворка, докато Жалгирис се нуждае от две победи в следващите два мача, за да може да продължи.

Марко Гудурич отбеляза 17 точки за победителите от Фенербахче, а чехът Ян Весели се включи с още 10. За Жалгирис Нейт Уолтърс единствен достигна двуцифрен актив, отбелязвайки 15 точки.

Реал Мадрид ликува в Атина

източник: БГНЕС

Трети мачове от четвъртфиналните плейофи в Евролигата по баскетбол за мъже (играе се до 3 победи от 5 мача):

Жалгирис Каунас (Литва) - Фенербахче (Турция) 57:66

* Фенербахче води с 2:1 победи в серията

Панатинайкос (Гърция) - Реал Мадрид (Испания) 82:89
* Реал Мадрид спечели серията с 3:0 победи

по-късно днес:
Баскония (Испания) - ЦСКА Москва (Русия)
* Резултатът в серията е равен 1:1 победи

Барселона (Испания) - Анадолу Ефес (Турция)
* Резултатът в серията е равен 1:1 победи/БТА

Реал Мадрид ликува в Атина

източник: БГНЕС