Харизмата на Пини Гершон очевидно е завладяла не само феновете на Макаби Тел Авив – тима, с който израелският треньор постигна най-големите си успехи, но и неговия колега Еторе Месина. Италианецът ще изведе довечера своя ЦСКА Москва точно срещу израелския колос, но показа, че е прихванал доста сериозно от чувството за хумор на добрия си познайник и конкурент, макар Гершон да не е начело на Макаби в момента.

В опит да разчупи ледовете преди големия финал на Евролигата по баскетбол, Месина разкри на съвместната пресконференция с настоящия наставник на отбора от Тел Авив Звика Шерф, че му липсва Пини Гершон заради шегите, който 56-годишният специалист пуска на подобни срещи с медиите.

В отсъствието на Гершон обаче, обикновено по-сдържаният Еторе Месина явно иска да заеме тази роля, коментира пратеникът на израелския „Аарец”.

Интересна случка се разиграла след една от последните тренировка на Макаби Тел Авив преди сблъсъка довечера. Докато баскетболистите на ЦСКА Москва се подготвяли за своето занимание, а наставникът на израелците Шерф разговарял с президента на клуба Шимон Мизрахи, Еторе Месина взел топката и с най-сериозен вид демонстративно пробвал мерника си към коша. „Пини би му отвърнал подобаващо”, пише още в материала на вестника.

Националният ни селекционер Пини Гершон пък не скучае в Мадрид и освен, че бе награден като един от 10-те най-велики треньори в историята на европейския баскетбол, използва възможността да се срещне със старите си приятели в Макаби.