Галатасарай и Панатинайкос стартираха с победи участието си  във втората групова фаза на най-престижния баскетболен турнир на Стария континет - Евролигата за мъже. Истанбулският гранд надигра литовския Жалгирис у дома с 78:69 в първия мач от група Е.

Литовците играха по-силно през първото полувреме и взеха  преднина от 6 точки на почивката. Галатасарай подобри играта си в защита и успя да стопи  пасива в третата част и да стигне до успеха след силна последна  четвърт.

Синан Гюлер и Зоран Ерцег вкараха по 14 точки за победата, а за гостите се отличи Джеймс Андерсън с 15 точки. Двубоят в Истанбул се игра в празна зала заради наказанието  на Галатасарай от три мача без публиката заради инцидентите на  мача с Цървена звезда през ноември, когато фен на сръбския отбор бе убит.

Шесткратният победител в Евролигата Панатинайкос също  започна с победа в топ 16 след успех над носителя на трофея в  Евролигата Макаби Тел Авив с 83:76.  Гърците губеха с двуцифрена разлика в третата част, но след  силни заключителни минути измъкнаха победата.

Естебан Батиста бе най-резултатен за победителите с 16  точки. Браян Рандъл и Нейт Линхарт завършиха с по 18 точки за  Макаби. Първите четири отбора от всяка от двете групи се класират за четвъртфиналите./БТА