УНИКС Казан (Русия) записа четвърта поредна победа в група "А" на Евролигата и направи поредна успешна стъпка към класиране в топ 16 на надпреварата. Тимът се наложи като домакин над Жалгирис (Литва) със 73:60 точки в деветия кръг.

Кийт Лангфорд и Д Ор Фишър вкараха по 16 точки за победителите, а Джеймс Уайт добави 12 точки. За Жалгирис най-резултатен с 12 точки беше Джеймс Андерсън, а Лукас Лекавичус вкара 10 точки.

В друг мач от групата Нижний Новгород (Русия) спечели като гост срещу Анадолу Ефес (Турция) с 65:61 точки. За турците това беяе едва трета загуба в турнира. Дмитрий Хвостов и Трей Томпкинс вкараха по 14 точки за триумфа на руския клуб. Дарио Шарич регистрира 11 точки, а Милко Биелица наниза още 10 за Анадолу Ефес.

Реал Мадрид (Испания) победи като гост Сасари (Италич) с 83:58 точки и е лидер в групата със 7 победи и 2 загуби. Капитанът Фелипе Рейес се отличи за победителите с 14 точки и 6 борби. Серхио Люл добави 12 точки, а Джейси Каръл отбеляза 11. Едгар Соса се отчете с 18 точки за Сасари.

Алба Берлин (Германия) си осигури последното свободно място от група В за топ 16 на Евролигата след победа над Лимож (Белгия) като гост със 71:65 точки. Тимът ще продължи напред заедно с ЦСКА Москва (Русия), Макаби Тел Авив (Израел) и Уникаха (Испания). Най-резултатен за победителите с 18 точки беше Джамел Маклийн, а 13 добави Войдан Стояновски.

За Лимож Джамар Смит реализира 15 точки, а 10 точки и 6 борби записа Адриан Морман.

В група Д Лаборал Куча се класира за втората фаза, след като победи Валенсия с 93:89 точки в испанско дерби. След този успех активът на Лаборал е 5-4 и той е сигурен за следващата фаза на турнира.

Загубата на Валенсия пък е седма за тима, който има и две победи и няма шансове за топ 16. Фабиен Козьо вкара 21 точки за победителите, Торнике Шенгелия се включи с 15 точки, а Фернандо Сан Еметерио завърши с 13 точки. За Валенсия 17 точки отбеляза Неманя Недович, а 14 точки Пау Рибас.

В другия мач от групата Олимпиакос (Гърция) спечели срещу Цървена Звезда (Сърбия) с 64:59 точки. Василис Спанулис се отличи с 15 точки за гърците, за Цървена звезда Бобан Марианович записа "дабъл-дабъл" от 17 точки и 13 борби./БТА