Олимпиакос се наложи със 76:74 като гост на ЦСКА Москва в първа четвъртфинална среща от Евролигата. Гръцкият гранд продължава да шества из залите на Стария континент, след като по-рано наказа Реал в Мадрид и Макаби в Тел Авив. Насред руската столица Олимпиакос превъзхождаше своя съперник и съвсем заслужено стигна до успеха, като той можеше да бъде далеч по-убедителен, ако не бяха някои грешни отигравания в края.

Евентуален успех на гърците в Атина вдругиден ще ги класира за Финалната четворка, която тази година ще се проведе в Мадрид. Ако ЦСКА спечели в Гърция, то руснаците ще имат шанс за обрат в трети мач, който ще се играе на 9 април в Москва.

Тази вечер ЦСКА Москва бе далеч от обичайната си силна форма и доста от основните играчи не се представиха на ниво. За Олимпиакос силно се представи натурализираният българин Родерик Блекни, който бе на терена 34 минути и отбеляза 10 точки в ключови моменти.

Воденият от Панайотис Янакис тим имаше преднина през по-голямата част от двубоя, като в повечето моменти тя бе се движеше 10 точки. Играта на Олимпиакос спореше и постепенно тимът затвърди аванса си и по всичко изглеждаше, че ще спечели срещата. В последната четвърт обаче отборът на ЦСКА се съвзе, най-вече благодарение на Матиас Смодиш, който единствен от „армейците” бе на топ ниво. Надъхвани от 5000 зрители в московската зала, баскетболистите на Еторе Месина успяха да се върнат в мача и секунди преди края да изравнят резултата. Шансът обаче се усмихна на гостите и при резултат 74:74, Олимпиакос направи добра атака, а Лин Гриър реализира кош с финалната сирена и донесе победата за своя тим със 76:74.

Най-резултатен за Олимпиакос в мача бе Кинтел Уудс с 20 точки, Лин Гриър вкара 19, към които добави и шест асистенции. За ЦСКА Матиас Смодиш реализира 21 точки, а Дейвид Андерсен – 15. В отсъствието на Точас Ван Дер Шпигел именно Смодиш и Андерсен изпълняваха ролята на центрове в двубоя.

Останалите четвъртфинали са ТАУ Керамика – Партизан, Макаби Тел Авив – Барселона и Монтепаски – Фенербахче.