Гръцкият гранд Олимпиакос, воден от евентуалния нов треньор на българския национален тим по баскетбол-мъже - Пини Гершон иска повторение на успехите през 1997-ма година, която е записана със златни букви в историята на клуба. Тогава с наставника Душан Ивкович начело „червените” печелят три титли за един сезон – златото в първенството на Гърция, Купата на страната и шампионската титла на Стария континент. Точно такава е целта на тима, който ще трябва да се пребори с основния си конкурент Панатинайкос. Именно требъл пък направиха „зелените” с Желко Обрадович миналата година.

„Мечтаем за нови славни дни. Направихме нов отбор и тръгваме с големи амбиции”, потвърдиха Пини Гершон и вицепрезидентът на Олимпиакос Панайотис Ангелопоулос на официалното представяне на състава в Гърция.

„Готов съм да се боря и да докажа себе си”, пък каза гръцкият национал Софоклис Шорцианитис, който обаче има сериозни проблеми заради наднорменото си тегло. Големият Софо, както го наричат медиите в Южната ни съседка стигна 180 килограма. Баскетболистът коментира обаче, че отношенията му с наставника Гершон не са по-различни от тези с всеки друг треньор на тима, а той е готов да играе винаги, когато Олимпиакос има нужда от него.