Българският шампион Левски Лукойл допусна четвърто поредно поражение в група "J" на втората групова фаза на европейския турнир по баскетбол за мъже за Купата на ФИБА-Европа.

Възпитаниците на Константин Папазов загубиха като гост на Ирони Нес Циона (Израел) с 96:109 (31:29, 20:36, 22:22, 23:22) в четвъртия кръг и отпадат от турнира.
Българските баскетболисти спечелиха първата част с две точки разлика, но изиграха много слаба втора четвърт и на почивката имаха пасив от 51:65.

Двата тима бяха равностойни през второто полувреме, но българите така и не успяха да наваксат изоставането си, а домакините спокойно удържаха аванса си и стигнаха до успеха.

Левски Лукойл няма победа в първите четири мача от групата и е на последно място в класирането, а на трета позиция е Балкан (Ботевград) с два успеха и две загуби. Лидери са Алба Фехервар (Унгария) и Ирони (Нес Циона) с баланс по 3-1.

Шестима играчи на Левски Лукойл завършиха с двуцифрен точков актив. 26 точки отбеляза Патрик Рембърт, 16 добави Деян Иванов, а 12 - Никола Маравич. С по 10 точки завършиха Божидар Аврамов, Калоян Иванов и Христо Захариев.

За Ирони Нес Циона се отличи Дайкуан Куук с 28 точки, Гари Браун добави 21 точки, 7 борби и 9 асистенции, а с 20 точки завърши Одед Брандуайн.

Следващата среща на Левски Лукойл е на 30 януари като домакин на Алба Фехервар.