Вече са ясни санкциите, които ще понесат отборите на Балкан и Левски Лукойл след поредните скандали на мач между двата тима. Глобите са на стайност - 2500 лева за Балкан и 1500 лева за Левски Лукойл.

Санкциите бяха наложени от Дисциплинарната комисия на БФБаскетбол за инцидентите по време на почивката между двете полувремена на четвъртфинала-реванш от турнира за Купата на България на 16 януар в „Арена Ботевград“.

Решенията са взети след запознаване с доклада на дежурния представител на мача Румен Калпакчиев, видеоматериали от директното излъчване на мача, „Уточнение на ръководството на ОДМВР – София във връзка с възникналия инцидент в зала „Арена Ботевград“ от 16 януари т.г.“ от официалния сайт на ОДМВР – София, писмо до БФБ от Директора на ОДМВР – София Николай Спасов и други материали:

„На основание чл. 37 т.2, във връзка с чл. 36 от ДАП, ДК наказва БК Балкан гр. Ботевград с имуществена санкция в размер на 2500 (две хиляди и петстотин) лева.

На основание чл. 37. Т. 2, във връзка с чл. 38 от ДАП, ДК наказва БК Левски гр. София с имуществена санкция в размер на 1500 (хиляда и петстотин) лева.

На основание чл. 39, ал. 1 от ДАП, ДК налага на Дежурния представител Румен Калпакчиев на среща N7, четвъртфинал за Купа на България между отборите на БК Балкан и БК Левски Лукойл, проведена на 16.01.2019 г. в гр. Ботевград, принудителна мярка „Лишаване от длъжностни права“ за срок от 2 (два) месеца и глоба в размер на таксата /възнаграждението/ за съответния мач.“