Отборите на Академик Бултекс 99 и Берое ще влязат спор за бронза в Балканската лига по баскетбол днес от 17 часа в Тирана.

Финалът е от 20 часа между Блокотехна и Теута.

"Смятам, че нямахме много шанс да вземем мача. Още след началото на втората част, ни стана ясно това. Не съм сигурен, че ще играем и следващия сезон в Балканската лига, но това е мое мнение. Не ангажирам ръководството с него. Те ще вземат решение. Не искам да казвам нищо, за да не понеса някакви глоби. Всеки може да види статистиката и нарушенията, както и колко фаула са изпълнили от Блокотехна. Ще подходим сериозно и към мача за третото място, но не съм оптимист. Бяхме се подготвили за мача, но много ни повлияха странични неща върху настроението на игра. Оттам може би дойде нашата изнервеност и грешни решения", заяви старши треньорът на пловдивския Академик Асен Николов пред bgbasket.com след поражението от Блокотехна.

"Генерално имаше важни фигури, които не играха, основни играчи, всеки от които трябва да си даде приноса. Това си оказва влияние, не може да разчитаме на 1-2-3, останалите да нямат принос. На базата и на проблемите, които имаме, имаше още няколко човека, които са здрави, но не играха добре. Всеки може да има слаб мач, но се издънихме последната част и като нападение, и като защита. В момент, в който те поведоха, ние започнахме да играем самостоятелно, всеки сам. Нне търся оправдания, явно наистина нещо ни липсва, може би и психиката, за да изиграем важните мачове както трябва. Слабо играхме," добави Минчев, след като преди месец Берое загуби и Купата на България. Няма отбор, който да печели всички финали, на които играе. Нищо не се е случило, продължаваме да работим, има други важни мачове, за да стигнем до полуфинали и финал", коментира наставникът на Берое Любомир Минчев след загубата от отбора на Теута в другия полуфинал в събота.