В очакване на Финалната четворка на Евролигата по баскетбол, официалният сайт на турнира даде възможност на някои от бъдещите съперници да споделят с феновете настроението си преди полуфиналите и финала в Мадрид. Гръцкият баскетболист на ЦСКА Москва Никос Зизис също е сред любимците на запалянковците и коментира очакванията си в специалния си блог на интернет страницата на най-престижния европейски клубен баскетболен турнир.

„Класирането за Финалната четворка е невероятно преживяване за мен. Една от основните причини да дойда в ЦСКА бе именно традицията, която има този тим и разбира се възможността да се развия като играч. Със сигурност шансът да играя на финалите е много важен за мен. Жалко, че имам лека контузия, но ще се опитам да се възстановя навреме и да съм готов на 100%. При всички случай е страхотно, че съм част от такъв тим, който е сред фаворитите в Евролигата”, каза Зизис.

„Опитът определено ще е важен фактор. На мен ще ми е за първи път и може би това говори за липса на достатъчно опит, но от друга страна съм играл в много големи двубои с националния отбор на Европейското и Световното първенство. ТАУ определено е изключително опасен и за четвърти пореден път е във Финалната четворка. Спомням си, че имахме ужасна вечер, когато загубихме от Олимпиакос в четвъртфиналите, а още по-трудно беше на мача в Атина. Мисля, че те просто не са свикнали да играят пред 12 000 фенове, които очакват от тях да вземат виза за финалите.”

„За мен този Файнъл Фор е още по-специален, защото бележи 50-годишния юбилей на евротурнирите и там ще са толкова велики баскетболисти. Истински легенди. Когато бях дете, ги гледах и им се възхищавах. Израснах с тези хора и със сигурност ще е невероятен момент. Също, както да си представиш, че сега ти си на паркета. Сега ти си баскетболистът, който хлапетата гледат и искат да ти подражават. Това чувство е наистина специално”, пише Зизис преди предизвикателството за него и ЦСКА Москва в началото на май в Испания.