Малко хора са били по-щастливи в неделя вечер в Лондон при триумфа на гръцкия Олимпиакос от треньора на новия стар шампион в Евролигата Георгиос Барцокас. Наставникът, който замени Душан Ивкович начело на Олимпиакос вдигна купата в най-престижния баскетболен турнир на Стария континент, заедно със своите момчета.

„Животът предлага невероятни истории и искам да благодаря на всички, които са част от Олимпиакос. Ние минахме през трудни времена през сезон. Ситуацията беше трудна с контузиите и всичко останало. Но ние се справихме, заради характера си на отбор, който никога не се предава. Ние можем да играем различни столове баскетбол. Можем да отбележим 60 точки, както срещу ЦСКА например и можем да вкараме 100 в следващия мач. Бяхме обединени и това е един голям пример за цяла Гърция, че чудеса са възможни”, коментира Георгиос Барцокас след финала.

„Факт е, че Олимпиакос обръща мачове, както се случваше много пъти през сезона. Не се паникьосахме и се върнахме в двубоя. Определено имам играчи с характер, но наистина почувствахме шока в началото, когато те стартираха много силно. Това беше точното време и точното място за този отбор. Аз съм просто късметлия да водя такъв тим. Всичко е в ръцете на Бог, но Бог и късметът са с онзи, които се опитва да постигне целите си”, каза още гръцкият специалист и добави:

„Постижението ни показва, че ние сме сред най-добрите. Говорим за талант, но най-важното нещо в този отбор е, че всеки работи страхотно индивидуално и като тим.”