Отборът на Олимпиакос, с българина Александър Везенков в състава си, постигна убедителна победа над френския АСВЕЛ Вильорбан с 89:54 (20:10, 19:11, 26:17, 24:16) в мач от 16-ия кръг на баскетболната Евролига за мъже.

"Това беше наистина трудна победа, но се справихме много добре. Изиграхме още един страхотен мач, особено в защита. Ограничихме двамата им основни гардове. Те са много добри и наистина сме доволни от това. Но трябва да продължим, защото ни чака труден двубой", заяви Александър Везенков, който реализира 15 точки в мача и добави 4 борби и 3 асистенции.

БГНЕС
12 снимки

"Всички баскетболисти, всички отбори, може би са наясно, че съм добър стрелец, така че трябва да намирам начини да помагам на отбора. Аз работя всеки ден, но както казах, всичко започва от защитата. Когато играем така в отбрана, в нападение имаме талант и винаги намираме начин", добави българинът.

"Следващият ни мач е срещу Панатинайкос, ще бъде съвсем различен. Това е дерби. Трябва да се подготвим наистина добре. Панатинайкос е добър отбор, което класирането не показва. Трябва да сме подготвени, както психически, така и физически, за да изиграем този двубой", завърши Везенков.