Баскетболният отбор на Олимпиакос, воден от българската звезда Александър Везенков, записа втора поредна категорична победа в Евролигата. След като преди два дни Везенков и компания надвиха Байерн Мюнхен с 83:60, в петък вечерта те разгромиха с 89:54 френския АСВЕЛ Вильорбан в двубой от 16-ия кръг на надпреварата, игран в „Двореца на мира и приятелството“ в Пирея.

БГНЕС
12 снимки

Везенков продължи със силното си представяне, след като записа 15 точки, 4 борби и 3 асистенции за само 20 минути на паркета при успеха. Българинът стреля 6/7 от зоната за две точки и 1/3 от тройката, като в крайна сметка оформи коефициент на полезно действие от 19. От неговите съотборници най-резултатен бе Тайлър Дорси с 19 точки, докато Костас Папаниколау се разписа с 13 точки и 6 борби.

Дилън Осетковски завърши с 13 точки и 5 борби за АСВЕЛ, докато Юсуфа Фал добави и Маркос Найт се разписаха с по още 11 точки.

АСВЕЛ бе по-съобразителният отбор в първите няколко минути от срещата, като тимът на Ти Джей Паркър си осигури аванс от 0:4 в самото начало на двубоя. Прекрасни изяви на Александър Везенков обаче изведоха домакините до серия от 12:2, с която селекцията на Йоргос Барцокас взе контрол над събитията и до края на откриващия период си спечели двуцифрен аванс при 20:10. Оттам нататък гранда от Пирея взе инициативата. „Червено-белите“ имаха преднина от 18 точки на полувремето и 27 след края на третата четвърт, за да може в крайна сметка да приключи срещата при 89:54.

С този успех Олимпиакос запазва третото си място след изиграването на 16-я кръг след 11 победи и 5 загуби. За АСВЕЛ поражението е четвърто поредно, като французите се намират на девета позиция със актив от 7 успеха и 8 поражения.