Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков сподели, че тимът е показал добро лице срещу Бенфика в реванша от втория квалификационен кръг на Шампионската лига на ФИБА Европа.

Лукойл победи с 87:71 точки и вече очаква съперника си в третия кръг на квалификациите - литовския Ювентус Утена.

Първият мач е в петък, 29-и септември в София, а реваншът на 2-и октомври в Литва.

"Да, доволен съм. Когато стартираме дадени кампания е важно, че отборът побеждава. Два мача в Европа, които сме победили. Продължаваме напред. Отборът показа добро лице, разбира се, че има и какво да се желае. Надявам се, че и в следващите мачове ще разваме хората, които идват", коментира Тодор Стойков и продължи:

"Дай Боже да играем още по-добре срещу Ювентус - отбор от литовската школа. Сериозен отбор са. Дано хората отново дойдат да ни подкрепят. Искам да радваме публиката и разбира се да побеждаваме."

"Момчетата, които са в отбора знаят какво означава на това да победим. Смятам, че са готови да пътуват още по-надалеч и дано и късметът да е на наша страна. Лукойл е марка и име. Мисля, че показваме, че нашият отбор се развива по друга права. Ако продадем някой и вземем пари, ще се похвалим", каза още Стойков, а по темата с оставките в баскетболната ни федерация, заяви:

"Аз моята оставка я подадох през декември месец още. Другите не ги коментирам."