Лукойл Академик постигна втора победа над португалския Бенфика във втория кръг от квалификациите в Шампионската лига. В зала "Универсиада" в столицата "студентите" се наложиха с 87:71 и продължават напред в пресявките, след като в неделя българският първенец се наложи като гост в Лисабон с 91:82 в първия двубой.

След колебливо начало домакините до голяма степен решиха мача със серия от 16 безответни точки, след която поведоха с 23:8. В средата на третата част авансът на българите достигна 26 точки при 58:32, а до края срещата се доиграваше.  Антъни Рафа със 17 точки и 6 асистенции, а по 14 точки добавиха Христо Николов и Далтън Пепър.

Джъстин Нокс пък допринесе с 12 точки и 10 борби. Антиуейн Робинсън се отличи с 14 точки за Бенфика, като единствен от португалците завърши с двуцифрен актив. Така в третия, последен етап на квалификациите, съперник на Лукойл ще бъде литовският Ювентус Утена.

Първата среща е в София на 29 септември, а реваншът в Литва е на 2 октомври.

"Доминирахме, може би с изключение само на първите 3-4 минути. Играхме добре в защита, вкарахме доста лесни кошове на бързи контраатки. Доволни сме. Мисля, че момчетата свършиха много доста работа. Има още неща за подобряване, но в този мач се представихме добре. Още от днес започваме да изучаваме следващия ни съперник Ювентус. Убеден съм в качествата на момчетата. Вярвам, че шансовете ни са добри", коментира след двубоя наставникът на Лукойл Академик Шарон Друкер.