Баскетболният шампион на България Лукойл Академик тепърва ще преговаря за европейското си участие, тъй като ще търси участие директно в Шампионската лига на ФИБА като първенец на страната или ще проучи възможността за участие в друг турнир.

Това сподели спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков.

"Голяма част от задачите бяха изпълнени, някои не, но в спорта е така. Като цяло съм доволен. Да се надяваме, че през следващия сезон ще изпълним и целите, които тази година не успяхме", заяви Стойков и добави:

"Доказахме, че нашият клуб се развива по различен начин. Взимаме решение трезво, а не на базата на емоции. Бъдещето на треньора е въпрос на предстоящ разговор със собственика."

Дечев подготвя анализ, предстои му среща с ръководството на Лукойл

"Към момента не знам в кой турнир ще играем. За нас е неприемливо да играем в квалификации. Мислим и за участие в друг турнир, Еврокъп, ако не бъдат удовлетворени исканията ни. Квалификациите в Шампионската лига са много рано и може да се случи ситуация като миналата година, когато първите ни мачове за сезона бяха най-важните. Трябва ни подкрепата на БФБаскетбол, а ми предстоят и още разговори с ФИБА и с Коста Илиев", категоричен бе Тодор Стойков.

Тодор Стойков: Догодина искаме още повече мачове в Европа

В клуба очакват с интерес и предстоящото следващата седмица заседание на отборите в НБЛ и решението по колко чужденци ще могат да играят в един тим.

"Лукойл няма да дава предложение, ще се съобрази с исканията на другите отбори. За нас не е проблем и да играем само с български играчи, ако се приеме такова предложение. Тогава обаче няма смисъл да играем в Европа, тъй като там само с български играчи не става. Ако някой смята, че националният отбор да бие два пъти Косово, за мен това не са успехи", каза още Стойков.
Спортният директор на Лукойл Академик разкри, че от клуба нямат конкретно предложение за нов председател на НБЛ.