Спортният директор на Лукойл Академик Тодор Стойков заяви, че е доволен от постигнатото до момента след поредната шампионска титла на тима.

Шампионите отбелязаха новия трофей в колекцията си с празненство в Правец в присъствието на президента на клуба Валентин Златев и спортния министър Красен Кралев.

Стойков сподели, че иска догодина Лукойл Академик да изиграе още повече мачове в Европа, като скоро ще има яснота около участието на отбора в евротурнирите.

"Труден сезон, но когато завърши добре и щастлив край това оправдава средствата и времето, в което сме се трудили пред годината. Да, имаше леки колебливи игри, но те се дължаха на слабата игра в определени мачове и малшанса, но точно, когато трябваше отборът доказа, че е най-добрият. За мен чужденците ни са доста класни за българските стандарти, а имаме и петима национали. Те оценяваха какво значи един неуспех върху техните имена. От както аз съм директор, треньорът си прави селекцията, а аз подписвам договорите и говоря за финансовата част", коментира Тодор Стойков.

Лукойл Академик защити шампионската си титла в баскетбола

"Изиграхме 14 мача в Европа, повече от миналата година. Не го мисля за неуспех. В последните две години минаваме първата група. Не мисля, че Европа е неуспех. Догодина искаме да са повече. За съжаление загубихме Купата, но се надявам догодина да я спечелим. Титлата е най-важното нещо в един колективен спорт. След това показахме, че сме най-добрият отбор", заяви Стойков и продължи по повод бъдещето на треньора Тони Дечев:

"Много трудно Тони Дечев преди две години и половина ми повярвам, и аз му казах, че аз и президента заставаме зад него. Той стана шаммпион. Изпълнихме си договора и мисля, че показахме коректност и начина, по който трябва да се работи. Да, той си подаде оставката два пъти след Купата, ние не я приехме, защото му дадохме шанс да се доразвива. Щастлив съм, че дадохме шанс на един млад треньор и неговия екип. Естествено, че ще му предложим контракт. Той е една от опциите, за български треньор няма какво да коментираме. Естествено, че ще имаме разговор."

Лукойл Академик

източник: Лукойл Академик

"От българските играчи има такива с договори и които ги иска треньорът ще останат. Тези чужденци направиха изключителна статистика и ви гарантирам, че няма шанс да ги задържим, защото ще взимат минимум със 70% по-големи заплати догодина. Не мисля, че Дани Гибсън ще остане за същите пари", каза спортният директор на Лукойл Академик по повод селекцията за следващия сезон и доббави:

"Изненадвам се от някои неща. По-трудно е отстрани. Не разбирам някои хора. Злобата е изключително голяма. Важното е, че момчетата успяват и съм доволен от това, което сме постигнали до момента. Който е казал, че нивото спада, да даде обяснение. Мисля, че се получи интересно първенство, с доста изненади. Не мисля, че спада нивото. Да, някои отбори имат по-малко пари, но други имат повече."