Старши треньорът на баскетболния Балкан Небойша Видич бе изключително щастлив от победата над Ирони Нес Циона във втората групова фаза на турнира ФИБА Къп, която запази шансовете на отбора за класирането в плейофите.

"Не можеш да не бъдеш горд, когато отборът ти отбележи 102 точки. Бяхме концентрирани. Подходихме с невероятно желание да спечелим. Мога да кажа, че контролирахме двубоя, може би с изключение на последната част, в която имахме някои трудности. В нападение бяхме на наистина високо ниво. Седем играчи завършиха с двуцифрен точков актив. Това е нещо, което ме прави щастлив. Опитахме да достигнем тази разлика, с която загубихме в Израел, но може би направихме някои грешни решения. Може би беше по-добре просто да оставя баскетболистите ми да играят", заяви наставникът на Балкан пред balkan-basket.com.

"Мачът беше важен за класирането, но за съжаление, зависим от другите отбори. Надяваме се, че нашият спортен приятел от София ще спечели един мач в турнира, защото този отбор е прекалено добър и скъп, за да не покаже характер и да не опита да спечели поне един мач. Надявам се обаче, че няма да е срещу нас. Може би един Мерцедес пред залата ще е по-добър подарък за рождения ми ден, но съм щастлив и с този. Мислех си да изпия няколко чаши вино тази вечер, а сега определено вкусът му ще бъде по-добър. В друга ситуация щеше да е различно", добави още Видич.