Гръцкият Панатинайкос и ЦСКА Москва стартираха с победи в четвъртфиналните плейофи на баскетболната Евролига. Московските „армейци” се наложиха с 98:95 над друг руски отбор- Химки. Гърците пък разгромиха Реал Мадрид с 95:67 точки.

Най-резултатни в Москва бяха Серхио Родригес от ЦСКА и Алексей Швед от Химки, като и двамата реализираха по 22 точки. При единоборство в началото на четвъртата част Нандо де Коло от ЦСКА падна лошо на терена, но се отърва само травма на бедрото.

Втората среща е на 19-и април, а се играе до три победи в пет мача. Победителите от четвъртфиналите ще се класират за Финалната четворка, която ще се проведе в Белград (Сърбия) от 18-и до 20-и май.

Тежка загуба претърпя Реал Мадирд при гостуването си на Панатинайкос, а Ник Калатес постави нов рекорд с 16 асистенции в плейофен мач.

Той подобри постижението на Тома Юртел от 2015-а година- 15 в една среща. Калатес добави 11 точки и 6 борби към личната си сметка.

Майк Джеймс се отличи с 24 точки и осем борби за ПАО, а Трей Томпкинс завърши с 12 точки и седем борби за Реал Мадрид. /БТА