Елиминациите в най-престижната европейска баскетболна надпревара стартират след часове. Осемте най-добри отбора на Стария континент този сезон влизат в битка за Финалната четворка, която тази година ще се проведе през май в Белград.

Сръбският Цървена звезда не успя да се класира за плейофите, а с това загуби шансове да играе пред родна публика, но сръбските фенове отдавна са доказали, че обичат баскетбола и вече чакат с нетърпение голямата четворка, която ще спори за титлата.

Четвъртфиналните плейофи в турнира стартират тази вечер, 17-и април с два мача. Първите две двойки ще премерят сили. От 20 часа е двубоят ЦСКА Москва - Химки, който можете да гледате на живо по MTel Sport2.

Панатинайкос и Реал Мадрид пък излизат един срещу друг от 21.15 часа , а срещата ще бъде излъчена пляко по MTel Sport1.

Отборът с най-добри показатели в редовния сезон - ЦСКА Москва е домакин на сънародниците си от Химки. ЦСКА допусна само 6 загуби в редовния сезон, а Химки влезе в плейофите от осма позиция с актив 16-14. Баскетболистите водени от треньора Димитрис Итудис на два пъти победиха Химки до момента, така че очакват съперника си като големия фаворит в тази двойка. Химки обаче няма какво да губи и може да бъде опасен противник за всеки, който допусне колебание.

Още една четвъртфинална двойка започва битката за класиране на полуфиналите. Отборите на Панатинайкос и Реал Мадрид ще се изправят един срещу друг в тази фаза за пърив път от въвеждането на плейофната система през 20005-а година. Сблъсъкът обещава да бъде равностоен, така че грешка на тима домакин може и да е фатална за изхода на серията. Още повече, че Реал Мадрид може да се похвали с второто най-добро нападение в Евролигата този сезон.

Сряда, 18-и април е ден за настоящия шампион. Фенербахче е домакин на Баскония от 20.15 часа в първа среща от четвъртфиналния плейоф. Малко по-късно, от 21.15 часа Олимпиакос излиза срещу Жалгирис. Двубоя можете да гледате на живо по MTel Sport1.

Фенербахче и Баскония са се срещали 21 пъти в миналото, но не и в плейофите на Евролигата. Воденият от треньора Желко Обрадович състав победи съперника си на два пъти през редовния сезон. И двата отбора записаха загуби в предишните си мачове, но направиха силна втора част на сезона. Турците имат най-силната защита в турнира, но ще се противопоставят на балансираното нападение на испанския тим.

Последната четвъртфинална двойка - Олимпиакос срещу Жалгирис стартира похода с поглед към върха в Атина. Гръцкият гранд е отборът, играл най-много плейофни мачове този век, докато литовците ще пробват силите си в плейофите за първи път от въвеждането на формата през сезон 2004/2005.

Вторите мачове в четирите плейофни двойки са съответно в четвъртък и петък.

ЦСКА Москва посреща Химки от 20.00 часа на 19-и април, а от 21.15 часа по MTel Sport1 можете да проследите мача Панатинайкос - Реал Мадрид.

На 20-и април от 20.45 часа предстои нов баскетболен спектакъл между Фенерахче - Баскония. Мачът ще бъде излъчен по MTel Sport2, а от 21.15 часа играят Олимпиакос и Жалгирис.