Отборът на Лукойл Академик очаква холандския Грьонинген от 18.30 часа във третия си мач от втората групова фаза на турнира ФИБА Къп.

Двубоят е в зала „Универсиада” в София, като шампионите ще гонят втори успех в групата си след като в първия си двубой от този етап надвиха португалския Бенфика като домакини, а по-късно отстъпиха на Енисей Красноярск в Русия.

„Ще трябва да направим всичко възможно, за да го спечелим. Това ще ни помогне много в постигането на целта ни, а това е евентуално преминаване в другата фаза на турнира”, коментира старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.

„Мисля, че играем добре, особено в турнира на ФИБА, момчетата успяват да се съберат в тези мачове, независимо, че в другите мачове от върешното първенство не сме толкова убедителни. Надявам се отново да е така, момчетата да бъдат максимално концентрирани. Не съм сигурен дали противникът ще ни изненада”, каза още Дечев и добави:

„Надявам се да дойде повече публика да гледа мачовете. Смятам, че в домакинските мачове не сме разочаровали и би трябвало хората да идват и да ни подкрепят, но за жалост не се случва и още един път си пожелавам това да се случи за Новата година. В същото време се надявам победите да продължават.”