Баскетболният Левски Лукойл бе избран за Отбор №1 на месец октомври в анкетата на Пресклуб България, а треньорът Тити Папазов сподели очаквания си за втората групова фаза във ФИБА Къп, където тимът ще срещне българския Балкан, Алба Фехервар от Унгария и според Папазов най-силния тим в групата - Ирони Нес Циона от Израел.

"Плюс е, че сме заедно с Балкан заради пътуванията, тъй като умората от тях е един от най-сериозните фактори в евротурнирите. Затова можем да сме доволни. Амбициите остават едни и същи, но всички отбори в групата започваме с тях. Видяхме унгарците, които победиха Рилски спортист убедително в Самоков. Най-силен определено е израелският отбор. Щом са продължили тези отбори за сметка на другите, значи са по-добри. Не може да нямаме амбиции и да искаме максималното, самочувствието идва с победите", сподели Тити Папазов, цитиран от bgbasket.com.

"В отсъствието на ЦСКА тимът Балкан е най-големият дразнител за нас в последните години. Правим добри мачове и смятам, че е добре за българския баскетбол, че продължаваме заедно напред. Трябва да се оцени наистина фактът и значението, защото отдавна два български отбора не са продължавали заедно в групите на евротурнири. Интересът също се увеличава с такива мачове и се надявам да направим едни прекрасни двубои в Европа", коментира още Папазов.

"На този етап не виждам причина да търсим нови играчи. Всяко прибавяне може да доведе до дисбаланс. Не виждам и на каква позиция трябва да търсим", заяви треньорът.