"Най-важното сега е да запазим концентрация и да завършим групата по най-добрия начин. Не смятам, че има коренна разлика в това дали ще сме първи, или втори в класирането, но резултатите безспорно са тези, които вдъхват самочувствие на отбора", заяви старши треньорът на баскетболния Левски Лукойл Тити Папазов преди отпътуването на отбора за Финландия и утрешния сблъсък с Катая от груповата фаза на ФИБА Къп.

"От една страна сега трябва да играем по-освободено и без напрежение за победа, но от друга, в никакъв случай не трябва да се задоволяваме, че вече сме се класирали и сме си свършили работата. Не бива да си позволяваме да не играем на максимум. Треньорска отговорност пък е да намерим начин да мотивираме играчите и за двубоя във Финландия, въпреки че вече сме си осигурили участие във втората фаза на турнира", добави Папазов.

"Втората фаза започва на 12 декември и следващата стъпка е да се борим да излезем и от новата група. Задачата ни е да се класираме максимално напред във ФИБА Къп, но не е имало някакви категорични изисквания. Смисълът на спорта обаче е да се побеждава. Освен тези два мача, които остават до края на тази група, имаме гарантирани още шест във втората фаза. Надявам се да се представим достойно и в тях", каза още Тити Папазов.