Българският баскетболен шампион Левски Лукойл преодоля по великолепен начин първото си препятствие в Шампионската лига. Столични изхвърлиха литовския Шяуляй след втора победа, този път и в зала "Универсиада". 

Пред собствената си публика "сините" надделяха този път със 79:65 и след успеха с 91:79 в първия мач в Литва само преди два дни, вече са във втория кръг на пресявките в този турнир. Те съсипаха балтийците с обща разлика от 26 точки и не оставиха съмнение кой трябва да е крайният победител. 

Въпреки комфортния аванс от първия мач, българите не оставиха нищо на случайността в реванша. Те поведоха с 15:2 в началото, но позволиха все пак съперникът да ги настигне. Но не и да се доближи толкова, че да направи обрат. 

Равностойната битка до почивката позволи на българския тим да влезе с осем точки аванс в нея при 39:31. Но веднага след подновяването на играта Левски Лукойл направи смазваща серия от 13:0 и отказа съперника си. На практика до края мачът се доиграваше. 

Дори в последните минути наставникът Константин Папазов даде почивка на някои от основните си играчи, защото само след няколко дни им предстои нова битка в пресявките на Шампионската лига. И това не попречи на отбора му да се класира напред. 

Най-резултатен за Левски беше Патрик Рембърт с 20 точки, докато Христо Захариев добави 16 точки и 7 борби. Основен принос за победата имаше и Калоян Иванов със своите 13 точки, всички дошли във важни моменти от мача. Следващият съперник на Левски Лукойл ще е победителят от срещата между румънския Орадя и финландския Карху.