Лидерът на Лукойл Академик Филип Виденов бе героят на вечерта при успеха на баскетболния ни шампион над естонския БК Калев във втория кръг на Купата на ФИБА Европа. Лукойл победи с 80:78 точки с тройка на Виденов, който завърши с 23 точки, 5 асистенции и 3 борби.

„Хвърлих я – влезе“, пошегува се Филип Виденов за последната си стрелбя, с която реши двубоя в полза на Лукойл Академик. „Божа работа. Явно сме направили нещо преди това, за да ни се върне малко късмет. Доста грешки направихме, които не трябваше да правим, но най-важното е, че победихме“, заяви още Виденов и добави:

„Губим концентрация в някои моменти и това продължава 2-3 минути, което ни изиграва лоша шега. След това трябва да се борим, за да се върнем в мача.“

„Надявам се победата да зарази публиката и на следващия мач да има повече хора. Мисля, че е забавно за хората да гледат такива мачове“, коментира Филип Виденов и каза:

„Би трябвало да съм тук до края на европейското участие и ще давам всичко от себе си. Ще говорим и Лукойл е също добър вариант, но не се знае.“