Ръководството и баскетболистите на Лукойл Академик отправиха специална молба за подкрепа до баскетболните фенове и спортната общественост на един от най-баскетболните градове у нас - Ботевград.

Днес, от 20 часа именно там шампионите излизат срещу осемкратния шампион на Естония БК Калев в първото си домакинство от турнира за Европейската купа на ФИБА. Миналата седмица "студентите" изпуснаха да поднесат голямата изненада на първи кръг в надпреварата, като пропуснаха да надиграят руския Енисей като гости в Красноярск.
 
"Лукойл Академик има нужда от подкрепа от трибуните днес в красивата и направена, за да се играе в нея качествен баскетбол "Арена Ботевград". Всички в Лукойл вярват, че баскетболът може да обединява и да прави хората още по-добри. Затова днешната среща трябва да послужи като пример за това как два съседни града, с два клуба, диктуващи баскетболната мода у нас, каквито безспорно за Лукойл и Балкан, могат да си помагат, да си подават ръка и да се подкрепят в името на тази велика игра", написаха от ръководството.
 
"Днес в Ботевград ще се играе мач от европейски клубен турнир на ФИБА - събитие, което не се е случвало повече от две десетилетия в града. Единственото баскетболно събитие от международен характер бе през 2013 г., когато Балкан успя да домакинства в Балканската лига в "Арена Ботевград"."
 
"България трябва отново да се върне на баскетболната карта на Европа, а това може да стане само с дружни усилия и с приятелско, колегиално рамо, каквото безспорно Ботевград може да окаже на тима на Тони Дечев."
 
"Очакваме ви в залата в Ботевград! В името на играта! Нека днес си подадем ръце и покажем, че можем да вървим заедно напред! И заедно да успяваме!"