„На първо място естествено, че ще поставя късмета. Но смятам, че успяхме да спечелим второто полувреме с това, че спряхме борбата им в нападение“, заяви старши треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев след победата на тима над естонския БК Калев с 80:78 точки и тройка на Филип Виденов буквално в последната секунда. Това бе първи успех на шампионите в груповата фаза на Купата на ФИБА Европа.

„Просто първото полувреме не се получаваше, а се бяхме подготвили много добре. Малко ме изненадаха с високия процент стрелба от тройката, който имат. Много по-добре и концентрирано успяхме да изиграем някои периоди от третата и четвъртата част“, коментира още Тони Дечев и добави:

„Първото нещо, което ме притеснява е играта на Чад Тимбърлейк. В пореден мач той не показва почти нищо, което е страхотна изненада за мен. Той тренира добре, но явно проблемът е в главата му. Това е едното. Второто е това, че когато се изморим започваме да взимаме грешни решения. Може би трябва да поработим върху това. Хванах се за главата, защото Филип не знаеше колко време остава до края. Щом Господ е бил с нас днес, значи така е решил да стане ситуацията.“