„В този мач се срещнаха два раздразнени и разочаровани отбора, както винаги се случва в двубоите за третото място”, заяви старши треньорът на бронзовия медалист в Евролигата за 2013-а година ЦСКА Москва Еторе Месина.

Италианецът говори пред медиите, след като съставът му победи Барселона в мача за третото място в Лондон.

„И двата тима обаче се състезаваха за победата и направиха усилие. Мисля, че заслужавахме да победим и завършваме позитивно участието си във Финалната четворка на Евролигата. Още от утре ще започнем да мислим за това как да се върнем отново тук на следващия Файнъл Фор. Това беше първият ми мач за третото място и това, което научих бе, че реагирахме добре като отбор в такъв момент. Играхме с достойнство, както искахме”, коментира още Еторе Месина.

Треньорът на Барселона Хави Паскуал пък сподели, че тимът му се е представил достойно при моментната ситуация със състава. „Искам да поздравя своя тим. Резултати не са това, което искахме, но въпреки това, мога да кажа, че се представихме добре. С контузията на Виктор Сада, а и Джавай беше извън игра, ние показахме сърце и играхме смело. Младите ни играчи се включиха добре. Без съмнение най-лошото е, че не можахме да контролираме борбата през целия мач. Мисля, че отборът се потруди здраво”, заяви Паскуал.