Шампионът на България по баскетбол за мъже Левски пристигна в Загреб с новото си попълнение Станимир Маринов, който утре вечер ще дебютира за "сините" в Адриатическата лига в срещата с домакина Цедевита. Хърватите са окрилени от победата над европейския клубен шампион Макаби Тел Авив в Израел по-рано през седмицата, която беше първа за тима в историята при гостуване в Евролигата.

"Ясно е, че предстои сблъсък на два съвсем различни отбора. Цедевита направи страхотен отбор в последните години и сега продължава са расте. Победата им в Тел Авив беше изключителна, още повече с оглед на факта, че те успяха да парират всички опити на Макаби да се върне в мача. Ние също имахме добра седмица, но нещата са просто несравними. Във всички случаи Цедевита е фаворит в утрешния мач. Съперникът има повече опит и много по-дълга резервна скамейка.

Присъствието на Станимир Маринов ни дава допълнително качество, защото той е много бърз, може да вкарва и да подава без колебание. В отсъствието на Брендън Хийт беше много важно, че успяхме да го уредим да играе", коментира старши треньорът Константин Папазов.

Самият Станимир Маринов няма търпение да дебютира за Левски в Адриатическата лига.

"Развълнуван съм, че ще направя своя дебют в Загреб в един от най-силните европейски клубни турнири като Адриатическата лига. Чаках от доста време този шанс и сега ще мога да покажа качествата си. Надявам се да успея да помогна на съотборниците ми в предстоящия тежък мач. Въпреки че Цедевита е големият фаворит, не мислим да се предаваме до последната секунда", заяви Маринов. /БТА