„Мисля, че много моменти решиха мача. Не може на един отбор да му направят 14 офанзивни борби и да иска да бие. Това го говорихме непрекъснато тези дни и се готвихме за това, но накрая падна концентрацията, когато имахме 4 точки преднина. Два пъти ни направиха офанзивни борби и изпуснахме от чиста позиция под коша”, заяви след загубата на ЛукОйл Академик в Подгорица старши треньорът на тима Марин Докузовски.

Македонският специалист каза пред Гонг още: „Мисля, че концентрацията падна и това реши мача. Не мога да кажа, че щеше да е незаслужено и ние да бяхме били. Играчите се стараеха, но имаше и грешки. Мисля, че това идва от това, че нямаме повече такива силна мачове. Получават се такива грешки. Надявам се да се поправим на мача в София. Този мач може би ще решава кой ще продължи нататък.”

По повод многото нарушения, отсъдени в двубоя, Докузовски коментира: „Не обичам да говоря много за съдийството, защото си има хора, които решават за това, но Будучност играеше по-агресивен баскетол, а ние имахме поче фаулове. Мисля, че това не е нещо допустимо в баскетбола, но мисля, че домакинският терен си каза своето. Ние натрупахме много фаулове през първото полувреме. Веско Веселинов, Абукар натрупаха по 3, по 4 фаула и имахме проблеми. Мисля, че и това повлия на мача.”

„И Абукар, и Уоткинс, и при всички играчи мисля, че падна концентрацията. Взеха ни борби, които не трябваше. Баскетболът е игра, която се играе на 100%, а накрая определено падна концентрацията. Има неща, които трябва да оправим и в нападение, и в защита. Ще работим върху това. Знаете, че Будучност играе силни мачове, а така се влиза във форма. На нас ни е трудно и това се отразява. Ние играем във всеки мач за победа и ще се опитаме да бием Билбао. Знаем какви играчи имат и от това, което показваме до момента мисля, че не сме без шансове”, завърши Марин Докузовски.