Вицешампионите от Лукойл Академик отнесоха трето поредно поражение в турнира Еврочалъндж, след като отстъпиха в Румъния от Енергия Ровинари с 67:72 точки след продължение и намалиха до минимум шансовете си да продължат в следващата фаза на състезанието.

„Студентите“ продължиха с неубедителните си игри в Еврочалъндж и изостанаха от съперниците си – Ровинари, Тарту Рок и Кьорменд, които имат по две победи и една загуба.

Лукойл Академик бе на един кош от успеха в Румъния, след като при резултат 63:63 точки секунди преди края на редовното време американецът Тери Смит можеше да донесе победата, но пропусна стрелбата си от тройката. Домакините също не успяха да отбележат и така двубоят отиде в продължение.

В допълнителните 5 минути Енергия Ровинари надделя с 9 срещу 4 точки и стигна до победата с крайното 72:67 точки.

Двубоят стартира с преднина на румънците, като Ровинари дръпна с 22:16 след първата четвърт. До почивката Лукойл Академик навакса изоставането си до 2 точки и домакините водеха с 34:32.

През второто полувреме вицешампионите изравниха играта и на моменти поведоха с 1-2 точки, включително с 63:61 по-малко от 2 минути преди края, след тройка на Бруно Шундов.

Именно хърватският център Шундов бе сред най-полезните за „студентите“ и завърши с 18 точки и 11 борби. Това бе едва втори мач за него след завръщането му в Лукойл Академик. С най-много за вицешампионите завърши Тери Смит – 21 точки и 6 борби.

Лукойл Академик обаче отстъпи в борбата под коша, като състезателите на българския тим овладяха 38 срещу 47 борби за съперника.

В следващия си мач от турнира Еврочалъндж „студентите“ гостуват в Унгария на Кьорменд на 2-и декември.