Баскетболният ни вицешампион Лукойл Академик ще гони задължителна победа над естонския Тарту Рок в петия си мач от груповата фаза на турнира Еврочалъндж, за да съхрани живи шансовете си за продължаване напред в състезанието. Двубоят е от 17.45 часа в Арена Самоков.

„Студентите“ са последни във временното класиране в своята група В с три загуби и една победа, която постигнаха в при гостуването си в Унгария на Кьорменд със 76:63 точки. Преди това Лукойл загуби последователно от Кьорменд у дома със 75:80 точки, от Тарту Рок в Естония с 59:71 точки и от Енергия Ровинари в Румъния с 67:72 точки.

След двубоя с Тарту Рок, вицешампионите имат още едно домакинство – на Ровинари, което ще се играе на 16-и декември отново в Арена Самоков.

Начело във временното класиране в група В е Тарту Рок с 3 победи и една загуба, а Ровинари и Кьорменд са втори и трети с по две победи и две загуби.

Рилски спортист

източник: facebook.com/rilskibasketcom

В същото време отборът на Рилски спортист гостува на Сутиеска в Черна гора в поредния си мач от Балканската лига по баскетбол. Двубоят от група А на турнира е от 19 часа българско време.

Рилски спортист заема второ място във временното класиране в своята група с 3 победи и една загуба от четири мача до момента.