„Бяхме много пренавити и за много неща сами се бихме. Направихме грешки от това пренавиване и скованост. Не играхме нашата игра и това, на което сме способни. Мисля, че нашият отбор е способен на много по-добра игра особено в нападение”, коментира старши треньорът на баскетболния Рилски спортист Людмил Хаджисотиров- Удо след поражението на самоковци от Цмоки Мински с 58:72 точки в първи мач от първия квалификационен кръг на Шампионската лига на ФИБА Европа.

Реваншът е на 29-и септември в Беларус.

„Вкарахме 58 точки същевременно и в защита направихме грешки, но въпреки това без последната тройка, те са вкарали 69, а това е силен и класен отбор, който миналата година вкарваше над 90 и 100 точки във ВТБ лига и Еврокъп. Голямото желание в този мач специално ни изигра лоша шега”, добави Хаджисотиров.

„За другият мач играчите трябва да играят спокойно и да си отворят сърцата и да не се плашат и да не се притесняват. Това е началото на сезона, нов отбор сме. Сглобяваме всичко. Мачът в четвъртък е шанс да се подобрим и ще отидем да играем за победа и да се борим до последно”, коментира още Людмил Хаджисотиров, цитиран от bgbasket.com.

„Програмата е еднаква за всички отбори. Сега трябва да се опитаме максимално да се възстановим психически и физически. Не трябва да преживяваме толкова нещата, трябва да направим правилните анализи, да фиксираме грешки, които имахме и момчетата да се успокоят и да играят повече баскетбол. Днес имаше прекалено сковаване, което не трябва да го има”, каза още Хаджисотиров и добави:

„За дебют в Шампионска лига е интересно за един треньор. Приемам го като всеки мач. Аз гледам да си свърша работата максимално и трябва да се подготвим за другия мач . Забравяме този мач, вадим си поуките. Сезонът е дълъг и с всеки мач ние трябва да се подобряваме. Този отбор има много по-голям потенциал от това, което показа днес.”