В последния кръг на баскетболната Адриатическа лига българският Левски гостува на един от отборите с най-големи традиции на Балканите - Цибона (Загреб), а срещата е в неделя от 18.00 часа българско време. 

"Мачът носи своето предизвикателство, защото все още не знаем какво е състоянието на Доминик Мавра и Томислав Табрич. Имаме също така и няколко по-малки проблеми, но аз се надявам, че отборът в крайна сметка ще бъде готов за игра. Левски е отбор, който още от самото начало на сезона, има големи проблеми. Съставът им е доста скъсен. Реално имат петима играчи, но и петимата им са опитни. Явно е, че ние ще трябва да изтощим енергията им. Надявам се, че ще спечелим", заяви старши треньорът на Цибона Славен Римац. 

Хърватският тим е на 12-о място с 34 точки, а Левски е последен- на 14-о място с с 26. 

"Чака ни много тежък мач и няма никакво значение, че Левски е накрая на класирането, заяви Филип Крушлин, който е един от играчите под въпрос. Но ние също не сме в идеална ситуация. Загубихме десет поредни мача и се надяваме на победа в последната ни среща на домашния паркет. Ще бъде тежко, но смятам, че ще спечелим", добави още Римац. /БТА