Баскетболистите на Левски рухнаха срещу сръбския гранд Партизан в домакинския си мач от Адриатическата лига и бяха разгромени с 66:98 (14:21, 16:19, 23:28, 13:30). Двубоят обаче ще се запомни повече с баталните сцени в края на първата четвърт. 

Тогава фенове на "сините" нахлуха в агитката на сърбите и се стигна до бой и кървави сцени, заради което мачът беше прекратен за около 45 минути. Впоследствие зала "Универсиада" беше опразнена, за да се доиграе мачът. 

Това все пак се случи, но раздираният от финансови проблеми български отбор ще бъде наказан тежко, като все още не е ясно какво ще решат ръководителите на Лигата. Скоро обаче и това ще се разбере. 

Иначе левскарите се държаха равностойно до края на третата част, като тогава дори бяха само на четири точки от съперника си. След това обаче младите момчета на "сините" не издържаха на темпото и бяха попилени от силните сърби. 

Мачът започна с натиск на белградския отбор, който поведе с 10:2, но последва силна серия на Левски и след забивка на Димитър Ангелов резултатът беше изравнен за 11:11. В крайна сметка частта приключи при 21:14 в полза на гостите и след баталните сцени мачът беше прекъснат за около 45 минути. 

Той беше подновен, но обстановката не беше същата. Трибуните пустееха, чуваха се подвикванията от треньорските щабове и атмосферата беше тягостна. Въпреки това момчетата на Тити Папазов се държаха достойно на игрището. 

Въпреки това сърбите не само удържаха преднината си, но и я увеличиха на 10 точки преди голямата почивка - 40:30. В третата част българите заиграха още по-силно и след серия тройки на Павел Иванов дори доведоха нещата до 41:45 около 25-та минута на двубоя. 

Но след това играчите на Партизан вдигнаха максимално оборотите и направо съсипаха младите си български съперници. Те методично трупаха преднина, която в средата на последната четвърт надхвърли 30 точки. 

Младите момчета на Левски се взеха в ръце и не позволиха още по-тежък разгром и все пак мачът приключи при 98:66 в полза на гостите, които вече имат четири победи и четири загуби. Левски пък е само с един успех в досегашните си битки.