Спреният работен процес на Корпоративна търговска банка удари жестоко баскетболния Левски.

Невъзможността да оперира с финансовите средства, отпуснати от спонсора на "сините", те бяха принудени да се откажат от участие в Евролигата. Новината бе потвърдена официално на сайта на надпреварата.

Старши треньорът на тима Константин Папазов бе на среща с колегите си - старши треньорите на отборите от Евролигата - на която също е запознал с проблемите ръководството на най-силния клубен турнир.

Като шампион на България, Левски имаше правото да играе в Еврокъп, но получи златния шанс още в първата си година като първенец, след дълги години пауза, за премери сили с най-добрите на Стария континент в квалификационния турнир на Евролигата, за където му бе даден уайлд-кард.

Изтичането на срока за заплащане на регистрационната такса обаче настъпи много скоро след като банковите средства на клуба бяха запорирани, и въпреки доброто желание на Евролигата да изчака по-добро развитие, бе наложително определена сума да постъпи още тази седмица.

След като това не се случи, Евролигата включи друг отбор на мястото на Левски - ВЕФ Рига.

Тепърва ще стане ясно и какво ще се случи с участието на Левски в Адриатическа лига, за където все пак е заплатена вече таксата за участие, и при добро стечение на обстоятелствата в следващите седмици, "сините" имат време да направят отбор за нея.