Президентът на българския шампион по баскетбол Леонид Гададжиев даде обширно интервю през сръбския сайт „Mondo” за амбициите на клуба в Адриатическата лига и проекта за бъдещото развитие на отбора.

„Знаем какво ни чака в Адриатическата лига и ще бъдем доволни, ако в дебютния сезон завършим на десето място. Дългосрочно, възнамеряваме до четири-пет години да се борим за влизане в Евролигата”, споделя Гайдаджиев.

„Вярвайте, че този проект се базира на реални неща, защото има стабилно финансиране, което по мое мнение е един от най-важните компоненти в професионалния спорт. Уверен съм, че до две години много добри баскетболисти ще искат да дойдат в Левски. Говоря за играчи от държавите, които участват в Адриатическата лига. Имаме намерение в следващия сезон да започнем да връщаме най-добрите български състезатели, защото това ще даде добро ядро за тима. На първо място мислим за близнаците Калоян и Деян Иванови, както и за Филип Виденов”, коментира още Леонид Гайдаджиев.

„Качеството на баскетбола, манталитет, отношение... Всичко в Адриатическата лига е различно от България и ще ни трябва време, за да се адаптираме”, казва още президентът на ПБК Левски.