Левски има вариант пред себе си да играе в квалификациите на Евролигата, като има идея дори „Арена Армеец“ да приеме турнира, който ще излъчи последния член на най-силния европейски клубен турнир по баскетбол.

Това сподели старши треньорът на шампионите Константин Папазов. Той коментира вариантите пред отбора, като освен в Адриатическа лига, Левски има право да играе и в турнирите на УЛЕБ, като първенец на страната. Първоначално се смяташе, че „сините“ ще се пуснат в Еврокъп, но се оказа, че след разпределянето на квотите в останалата част от Европа, според новото подреждане, Левски може да намери място и сред топ клубовете в Евролигата.

„Смятам, че баскетболният Левски е най-добре организираният в държавата. Извървяхме дълъг път от 5 години. Смятам, че трябва да бъдем малко по-търпеливи. В първите месеци нямахме нищо и с моя помощ и със Стефан Георгиев спасихме един отбор, в който нямаше пари от 5 месеца,“ заяви Папазов за финансовото състояние на Левски, което може да пострада, след наложените рестрикции на Корпоративна търговска банка.

„Това е чудесна организация. Тези, които дават пари, не се бъркат по никакъв начин в спортно-техническата част. Ние абсолютно заслужено постигнахме всичко. На мача в София, в Ботевград, в Самоков, подкрепата на феновете бе основна,“ добави Папазов.

„На този етап няма индикации за проблеми. Само едно мога да кажа, че Левски има велики фенове. Нямам индикации за притеснения на този етап за финансовата стабилност на БК Левски. В тази ситуация баскетболът не е на първи план, но аз съм оптимист. Предстоят ми разговори с президента на клуба Леонид Гайдаджиев, на които ще обсъдим стратегията, по която ще работим,“ завърши Тити.

При всички положения, бъдещето на баскетболния Левски, и по-скоро това, дали ще играе в Евролига, ще стане ясно до 1 юли, когато е крайният срок за плащане на таксите за регистрация.

Лукойл Академик веднъж опита да мине през квалификациите на Евролигата, но не успя да прескочи първи кръг. Само победителят в квалификационния турнир намира място в редовния сезон.