Един от косовските отбори в Балканската лига - Трепча - има сериозна опасност да бъде административно изваден от надпреварата през този сезон. Причината е, че клубът не е покрил финансовите си задължения, а срокът да го направи изтича. 

Така по всяка вероятност ще се стигне до изваждането на отбора от турнира до края му, освен ако не погаси задълженията си до 6 януари догодина. Ето и какво написаха от Балканската лига по този повод: 

"За жалост, точно преди края на календарната 2016 година, спортният директор на SIGAL UNIQA Балканска лига Шай Щрикс бе принуден да вземе трудно решение във връзка с бъдещето на косовския Трепча като част от надпреварата." 

"С огромно разочарование трябва да информираме официално, че клубът може да загуби правото си да се състезава в останалата част от сезон 2016/2017, тъй като до момента не успява да изпълни задълженията си към нас." 

"Въпреки проявеното разбиране от БИБЛ и подкрепата на Косовската Баскетболна Федерация, многократните молби от ръководството на Трепча за отлагане на крайния срок за изплащане на голяма част от финансовите задължения вече преминаха всички срокове." 

"Изключително благодарни сме на цялата Косовска Баскетболна Федерация и особено на президента й г-н Еролд Белегу, който направи всичко по силите си, за да разреши и предотврати заедно с нас неприятната ситуация, в която бяхме поставени всички." 

"Всички сме доволни от представянето на Трепча до момента, от атмосферата в залата в Митровица и гостоприемството на клуба. Въпреки това, за Трепча важат същите правила, както и за останалите 11 клуба, които трябва да бъдат спазвани." 

"Уважаваме всички участници в БИБЛ и се отнасяме към всички еднакво. Имаме желанието, както сме правили и досега, да откликваме на молбите на всички наши отбори, за да помогнем на тях и местните федерации. Но не можем да допуснем някой да се възползва от добрите ни намерения."

"Към последния работен ден за годината Трепча не успява да покрие задълженията си. Крайният срок, за да остане клубът част от SIGAL UNIQA Балканска лига е 14:00 часа на 6 януари 2017 г. След това, лигата ще счита Трепча за изключен от надпреварата, с важащи всички последствия, според официалния правилник. Искрено се надяваме да не се наложи да се стига до нищо от гореизброените", написаха от ръководството на Балканската лига.