Отборът на Берое претърпя трето поражение в група "А" на Балканската лига по баскетбол. В Призрен, Косово старозагорци отстъпиха с 66:83 (16:15, 18:30, 18:13, 14:25) пред местния Башкими. Двубоят започна лошо за играчите на Любомир Минчев и още в началните минути те изостанаха с 0:7. След това обаче българският отбор се посъвзе и дори успя да поведе след края на първата четвърт с 16:15.

Подкрепяни мощно от феновете си обаче, домакините изиграха много силна втора четвърт, в която реализираха 30 точки и излязоха с аванс от 11 на почивката. След паузата Берое заигра по-силно и с добри изяви на Тихомир Желев и Шейн Гибсън намали изоставането си до 3 точки. В началато на решителната последна четвърт обаче играчите на Берое направиха няколко поредни безрезултатни нападения, което предреши изхода на мача.

Най-полезен за Берое с 15 точки бе Шейн Гибсън, докато за Башкими Ерик Палм вкара 24, а Кехуан Джонсън добави 22. В класирането Берое се намира на трето място в групата с 4 победи и 3 загуби, докато Башкими е на втора позиция с 4 успеха и също толкова поражения.