Една от големите звезди на испанския баскетбол Руди Фернандес заряза НБА заради Реал Мадрид. Гардът напуска Денвър Нъгетс, където игра през последната половин година от сезона в Лигата, и ще подпише за три сезона с вицешампиона на Испания.

Фернандес вече носи екипа на Реал Мадрид в началото на миналия сезон, докато траеше локаутът в НБА. Преди това той бе баскетболист на Портлънд, но бе трансфериран през декември в Денвър.

Кариерата на Руди Фернандес стартира във Ховентут, където изгря звездата му, за да го забележат в НБА и да го привлекат там през 2008-ма. След четири години при най-добрите отвъд Океана обаче, Руди реши, че е време да се завърне по-трайно у дома, и избра офертата на Реал Мадрид.

Преди време испанските медии прогнозираха за подобен ход, като твърдяха, че любовта кара Руди да иска да е по-близо до родината. Фернандес ходи с бившата Мис Испания Елен Линдес.

Руди Фернандес е част от отбора на Испания, който ще играе на Олимпийските игри в Лондон това лято. Испанците имат сребърен медал от Пекин 2008, а Фернандес е настоящ европейски и бивш световен шампион.