Израелският Макаби Тел Авив, с който националният ни треньор Пини Гершон спечели три титли на Европа има нов наставник и той е 54-годишният Ефи Биренбоим. За поста преди време се спрягаше именно Гершон, който в момента е без клубен тим.

Биренбоим заменя Звика Шерф, който изведе тима до Файнъл Фор на Евролигата в Мадрид тази година. Специалистът има 23-годишен опит в израелската лига, но за първи път застава начело на Макаби Тел Авив.

Двама баскетболисти на Макаби Тел Авив пък може да се отправят в посока Гърция и по-точно Пирея, където да облекат екипа на местния Олимпиакос.Хърватинът Никола Вуйчич и израелецът Йотам Халперин преговарят с „червените” от Атина.

Центърът Вуйчич вече обяви раздялата си с гранда от Тел Авив, а Халперин също иска да напусне Макаби. Баскетболистът се е срещнал с боса на клуба Шимон Мизрахи и друг от собствениците Дейвид Федерман и е пожелал да си тръгне, за да премине в Олимпиакос. Халперин е трансферна цел на още няколко европейски отбора – Ефес Пилзен, ЦСКА Москва и Динамо Москва.

В същото време стана ясно, че наставникът на европейския шампион Русия Дейвид Блат, който пое Динамо Москва взима Дан Шамир за асистент. Блат и Шамир пък бяха в щаба на Пини Гершон начело на Макаби Тел Авив при триумфа в Евролигата през 2004-та година.

Бившият носител на купа УЛЕБ Апоел Йерусалим назначи израелеца Гай Гуудис за старши треньор на тима. 37-годишният специалист бе помощник в Макаби Тел Авив в последните две години.

„Щастлив съм от подписа ми с Апоел Йерусалим. Това е голям клуб с невероятни фенове. Отборът трябва да е на върха и се надявам заедно да постигнем тази цел”, заяви Гуудис.