Помощник треньорът на Лукойл Академик Георги Давидов се яви на официалната пресконференция след мача на "студентите" в Билбао, срещу лидера в група В на Евроъкъп. Българският шампион отстъпи с 22 точки разлика, и има трудна задача, ако иска да продължи напред като втори в групата, докато с победата в сряда, Билбао си осигури класирането в Топ 16.

"Трудно е да говоря за този мач," сподели Давидов пред испанските медии. "Искам да кажа, че Билбао игра страхотно. Ние за съжаление не отговорихме, както трябваше. Взеха ни много борби, доминираха, беше много трудно да се играе срещу отбор като Билбао."

Запитан за амбициите на Лукойл и дали все още тимът вижда шансове да продължи в следващия етап, младият помощник на Марин Докузовски отбеляза: "Разбира се, все още имаме шанс. Ще се борим докрай. Ако Билбао победи в Подгорица, и ние бием в оставащите си два мача, ще заемем второто място. Затова ще се борим."

За да има шанс Лукойл да се класира, трябва със сигурност и Билбао да победи Будучност втори път, в Подгорица, в следващия кръг. Георги Давидов каза добри думи за испанския тим, на въпрос за това, дали българският отбор се притеснява от загуба на Билбао в Черна гора: "Не се притесняваме за това. Билбао е много добър отбор, сигурни сме, че ще играе феърплей. И ако играе, както досега, не е възможно да загуби."

"Студентите" пътуват до Белгия за следващия си мач, който ще бъде срещу Шарлероа.