Асеко Проком с Филип Виденов в състава си загуби и последната си среща от първата фаза на Евролигата по баскетбол, въпреки че българският национал изигра много добър мач.

Полският тим бе победен от Макаби Тел Авив с 83:72 в последния кръг в Група А, а Асеко завърши участието си в най-силния европейски турнир на последно място с 2 победи и 8 поражения и отпадна от надпреварата.

Виденов беше най-поледен за поляците в мача с гранда от Израел. Той завърши с 20 точки, 6 борби и 3 асистенции. Неговите средни показатели за десетте срещи на тима в турнира пък са 7.8 точки и 2.5 борби на среща.

Ян Хендрик Ягла добави 13 точки и 9 борби за Асеко. За Макаби Софоклис Схорцанитис се отчете 23 точки и 7 борби.

Лиетувос Ритас се класира за Топ 16 на Евролигата след победа като гост срещу Цибона с 94:77 точки. Фенербахче завърши на второ място в Група А след успех у дома срещу Шоле с 93:61.

Дербито между шампиона Барселона и Монтепаски бе без никакво значение за крайното класиране. Испанците спечелиха със 73:72, но въпреки това останаха трети със 7 победи и 3 загуби, докато отборът от Сиена зае първото място с баланс 8-2.