След срещите от предпоследния кръг на Евролигата, в две от четирите групи вече всичко е решено, а в другите две ще чакат до финала на редовния сезон, за да се знаят всички участници в Топ 16. Днес стана ясно и, че жребият за следващата фаза ще се тегли на 4 януари в Барселона.

Макаби Тел Авив реши ситуацията в група А, след като се наложи с 80:76 над Химки и така изхвърли руския тим от борбата. Макаби, Жалгирис, Партизан и Каха Лаборал продължават, докато Химки и Асеко Проком на Филип Виденов се разделят с най-силния европейски клубен турнир по баскетбол.

Олимпиакос, Реал Мадрид, Уникаха и Лотоматика Рома са съставите от група В, които ще играят в Топ 16.

Лиетувос Ритас собственоръчно спаси интригата в група С, като победи драматично Барселона с 88:87. Барса, заедно с Монтепаски и Фенербахме, които днес завършиха 94:65, са сигурни за продължаването си напред. Лиетувос Ритас обаче до последно ще се бори с Шоле за последната квота, и има добро гостуване – на твърдо последния Цибона, който е без успех. Шоле от своя страна гостува на Фенербахче в Турция.

Най-завързана е група D, където Панатинайкос, Унион Олимпия и Ефес Пилзен се класират за Топ 16, но Валенсия и Армани Джийнс Милано до последно ще се борят за продължаване напред, макар и с различни условности.

В последния кръг Валенсия приема Унион Олимпия, а Милано има визита на Панатинайкос.